dimarts, 13 de desembre del 2011

LES WEBS EDUCATIVES

El dilluns 12 de desembre, a l'assignatura de GTIC varem indagar en una serie de webs educatives, com ara  http://www.xtec.cat/  o  http://www.edu365.cat/  que inclouen programes com el quadern virtual, col.lex, etc que d'alguna manera ens permeten recopilar informació i ens dota de recursos a l'hora de dur a terme activitats, programacions i varies coses més de l'àmbit educatiu.

IDENTITAT I TERRITORI

dilluns, 5 de desembre del 2011

EL BON COMUNICADOR



EL BON COMUNICADOR


Ferran Monegal
Aquí podeu trobar el treball que vàrem realitzar sobre el bon comunicador. Es tractava de seguir pel twitter durant un temps a una persona que pensèssim que és un bon comunicador i a partir d'aquí fer una recerca d'informació i caracteritzar-lo com a bon comunicador.


El mètode que vàrem utilitzar per realitzar el treball va ser el wiki, i és el següent:


https://ferranmonegal.wikispaces.com/

Després de dur a terme el treball podem afirmar que un bon comunicador és aquell que:


- Parla amb claredat
-Realitza les respectives pauses.
-Vocalitza, gesticula i pronuncia correctament.
-Utilitza un to adient, amb pujades i baixades, per captar més l'atenció del públic.
-Prèviament ha fet una bona estructuració del contingut a explicar.
-Aporta al públic confiança i credibilitat.
-Te un cert alt grau de convicció i persuasió.
- És un bon coneixedor de la matèria, tenint coneixement del lèxic i semàntic de la llengua amb la que ens explica les coses.


I per acabar dir que es molt convenient que tingui un bon soport tècnic per a dur a terme una bona comunicació oral.
Aquí està el seguiment del twiter que vàrem fer:

dilluns, 21 de novembre del 2011

PREZI

Aquí os deixo el tutorial de Prezi, un programa que serveix per a fer treballs i presentacions d'una manera més amena i treballada, donant importància al metaforisme i recolzant les noves tecnologies a l'aula. És una bona manera d'aprendre i millorar.





dimecres, 9 de novembre del 2011

VIDEO BLANQUERNA



En aquesta classe vàrem aprendre a utilitzar el programa de video "movie maker" per tal d'aprendre a tallar fragments de video, afegir música, quadrar els trossos de video amb la música etc.

dijous, 3 de novembre del 2011

OMNIUM. Llengua, Cultura, País.


 Historia:
Òmnium Cultural, entitat fundada l’any 1961, treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. En l’actualitat, i després d’anys de treball constant, Òmnium té la voluntat d’esdevenir el punt de trobada de la societat civil. Una casa comuna generadora d’idees i projectes que permetin afrontar els nous reptes que planteja una societat canviant i en constant evolució: la Catalunya del segle XXI. És per això que Òmnium ha obert una nova etapa amb la qual vol prendre la iniciativa de portar més enllà la llengua, la cultura i el país.


Qui son?
Son moltes i diverses les persones que fan possible l'entitat i ocupen responsabilitats diferents en aquesta tasca compartida: Junta directiva, seus territorials, equip tècnic i més de 25.000 socis.


Què fan?
Generen debat, intervenen i es posicionen davant les qüestions d’actualitat que afecten la societat civil catalana.
Defensen i promouen la llengua i la cultura catalanes i la identitat nacional de Catalunya.


Treballen per:
· Fer de Catalunya un país cohesionat on tothom se’n senti part i per fer del català la llengua comuna.

· Per prestigiar i projectar la cultura catalana a Catalunya i al món. Per impulsar la creació literària i artística i donar a conèixer els nostres referents culturals.

· Per la identitat de Catalunya, per construir un espai comú amb els Països Catalans i pel dret dels catalans a decidir el nostre futur.



Fonts d'informació:
-http://www.omnium.cat/www/omnium/ca.html

dijous, 27 d’octubre del 2011

YOUTUBE

http://www.youtube.com/watch?v=1FL07z3ZUEc

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Aquí os deixo un video en el qual llegeixo un capítol molt interessant del llibre "l'art de saber escoltar". 


Capítol 12 "ELS ALTRES DINS D'UN MATEIX"







FRANCESC TORRALBA, L'art de saber escoltar, pagès editors, l'expert, Lleida 2007. ISBN 978-84-9779-415-2

dilluns, 10 d’octubre del 2011

GOOGLE DOCS



Avui em treballat el " Google Docs " una eina molt interessant a l'hora de fer treballs en grup. Hem vist difrerents maneres de publicar la feina, i pot ser via link o via embed. El nostre treball és el següent:


- Via link:
el nostre google docs. treball PDI

- Via embed:

PROGRAMES D'UTILITAT

Google docs:


  • Ens serveix per a crear documents, fulls de càlcul i presentacions online.
  • Ens permet compartir i col·laborar a temps real.
  • Emmagatzema i organitza els teus treballs de forma segura.
  • Pots controlar qui veu i amb qui comparteixes els teus documents.


  • Wikis:
    Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.
    Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts. D'aquesta manera se'n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o desfer edicions vandàliques, ja que els canvis s'apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d'usuari de confiança o administrador els haja de revisar i confirmar abans. Tanmateix, si el vandalisme és excessiu, es poden protegir les pàgines wiki per tal d'impedir que ningú o només una part d'usuaris les puga editar.
    Fins ara, l'aplicació dels sistemes wiki deuen la seua fama sobretot a la creació d'enciclopèdies col·lectives com la Viquipèdia. Però, Les característiques dels wikis els converteixen en una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa, i cada vegada són més usades en empreses i comunitats com a webs i intranets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement. Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ.


     Blogs:
    En informàtica, un blog és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un blog és dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de manera que la persona que escriu (blocaire, blogaire o bloguista) i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat.
    En cada missatge o article d'un blog els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada blog té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.
    Un blog té unes característiques bastant generals, com per exemple:
    • Són col•laboratius: Ja que tenen la possibilitat que els altres internautes puguin afegir comentaris.
    • Són definibles: Això vol dir que els autors poden restringir qui vol que comenti aquest bloc i qui no. Això fa que en alguns blocs tinguin un cercle bastant petit. Però que sigui restringit no vol dir que no sigui ni públic ni visibles per qualsevol internauta.
    • Són interactius: Des del teu propi blog pots enllaçar-te en altres blogs, webs, àudio, vídeos entre altres.
    • Són gratuïts: Els blogs són totalment gratuïts.


    Fonts d'informació:
    http://support.google.com/docs/bin/answer.py?hl=es&answer=49008
    http://ticotac.blogspot.com.es/ 
    http://ww2.grn.es/merce/2002/wiki.html

    http://aprenderencasa.educ.ar/aprender-en-casa/def_weblog.pdf
    http://www.slideshare.net/killerlusca/definicin-de-blog

    dilluns, 26 de setembre del 2011

    INTERACTIVITAT

    Edu3.cat


    Aquest video ens parla de l'evolució de l'internet d'un temps a aquesta part.


    Esmenta els diferents intents que hi han hagut per millorar la interactivitat, i els avenços que aquests intents han comportat, com l'hipertext i la hiper media que permetia relacionar diferents informacions a partir d'enllaços. També esmenta la importància del CD room que va nèixer com una eina per emmagatzemar diferents imatges, textos etc. per l'ús educatiu.


    L'interactivitat té com a finalitat millorar la visualitat, sonoritat, moviment, l'acció, la reflexió, participació etc. i un bon exemple d'interactivitat son els videojocs.


    A partir d'aquest moment la xarxa d'internet va passar a triplicar les seves opcions i va comportar que fossin tant de caràcter social com comercial i d'aquesta manera potenciar l'interfisme que és el diàleg entre persona i ordinador.



    USOS EDUCATIUS DELS BLOGS


    L'anterior dimecres 21 de setembre vàrem crear i dissenyat millor el bloc.


    Va ser una tasca interessant ja que mai havia dut a terme una activitat com aquesta.
    També vàrem crear un compte a delicious, una pàgina que serveix per a dur a terme una millor recerca d'informació, que ens permet pujar a la xarxa les adreces d'interès, que clàssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables a través d'Internet i no només en local. També en facilita la categorització amb paraules clau, fet que n'agilitza la localització. Però no tan sols permet agrupar-les i etiquetar-les, sinó també compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer qui (i quanta gent) ha desat un determinat enllaç.




    Per a conèixer del tot els blogs haurem de llegir un llibre anomenat "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents" de Francesc Balagué i Felipe Zayas.




    MÚSICA A LES AULES

    Recordeu el que ens va comentar Reina Capdevila sobre l'assistència a un concert per expressar i explicar les nostres opinions i sentiments?
    Doncs buscant informació, he trobat una serie de programacions culturals a l'auditori que ens podrien interessar bastant a l'hora d'utilitzar la música a l'aula.
    Aquí os deixo el link per que os ho mireu.
    Espero que os sembli interessant!

    http://www.auditori.com/ct/programacio/llistat_ampliat.aspx?cerca=avancada&idCategoria=13&activitats_no_realitzats=on

    dilluns, 19 de setembre del 2011

    DOSSIER D'APRENENTATGE

    Bona tarda a tothom!

    Em dic Elisa Bernadàs Caus i sóc estudiant d'educació infantil a la universitat Ramon Llull, a la Blanquerna.

    He creat aquest bloc per tant de mostrar i compartir diferents noticies i informacions relacionades amb l'educació i sobre les TIC ( tecnologies i informació de la comunicació).

    Espero que la informació i les notícies que exposi en el bloc, us serveixin i interessin.

    Moltes gràcies per la vostra atenció!!! :)