dijous, 27 d’octubre del 2011

YOUTUBE

http://www.youtube.com/watch?v=1FL07z3ZUEc

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Aquí os deixo un video en el qual llegeixo un capítol molt interessant del llibre "l'art de saber escoltar". 


Capítol 12 "ELS ALTRES DINS D'UN MATEIX"







FRANCESC TORRALBA, L'art de saber escoltar, pagès editors, l'expert, Lleida 2007. ISBN 978-84-9779-415-2

dilluns, 10 d’octubre del 2011

GOOGLE DOCS



Avui em treballat el " Google Docs " una eina molt interessant a l'hora de fer treballs en grup. Hem vist difrerents maneres de publicar la feina, i pot ser via link o via embed. El nostre treball és el següent:


- Via link:
el nostre google docs. treball PDI

- Via embed:

PROGRAMES D'UTILITAT

Google docs:


  • Ens serveix per a crear documents, fulls de càlcul i presentacions online.
  • Ens permet compartir i col·laborar a temps real.
  • Emmagatzema i organitza els teus treballs de forma segura.
  • Pots controlar qui veu i amb qui comparteixes els teus documents.


  • Wikis:
    Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.
    Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts. D'aquesta manera se'n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o desfer edicions vandàliques, ja que els canvis s'apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d'usuari de confiança o administrador els haja de revisar i confirmar abans. Tanmateix, si el vandalisme és excessiu, es poden protegir les pàgines wiki per tal d'impedir que ningú o només una part d'usuaris les puga editar.
    Fins ara, l'aplicació dels sistemes wiki deuen la seua fama sobretot a la creació d'enciclopèdies col·lectives com la Viquipèdia. Però, Les característiques dels wikis els converteixen en una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa, i cada vegada són més usades en empreses i comunitats com a webs i intranets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement. Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ.


     Blogs:
    En informàtica, un blog és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un blog és dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de manera que la persona que escriu (blocaire, blogaire o bloguista) i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat.
    En cada missatge o article d'un blog els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada blog té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.
    Un blog té unes característiques bastant generals, com per exemple:
    • Són col•laboratius: Ja que tenen la possibilitat que els altres internautes puguin afegir comentaris.
    • Són definibles: Això vol dir que els autors poden restringir qui vol que comenti aquest bloc i qui no. Això fa que en alguns blocs tinguin un cercle bastant petit. Però que sigui restringit no vol dir que no sigui ni públic ni visibles per qualsevol internauta.
    • Són interactius: Des del teu propi blog pots enllaçar-te en altres blogs, webs, àudio, vídeos entre altres.
    • Són gratuïts: Els blogs són totalment gratuïts.


    Fonts d'informació:
    http://support.google.com/docs/bin/answer.py?hl=es&answer=49008
    http://ticotac.blogspot.com.es/ 
    http://ww2.grn.es/merce/2002/wiki.html

    http://aprenderencasa.educ.ar/aprender-en-casa/def_weblog.pdf
    http://www.slideshare.net/killerlusca/definicin-de-blog