dissabte, 7 de gener del 2012

FLUXOGRAMES

El mateix dia que ens va explicar com funcionava el programa per a crear els mapes conceptuals, el Cmapptouls, també ens van ensenyar que era un floxograma i amb quin programa els podríem crear a partir d'ara.


Els fluxogrames, els diagrames de flux són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca.


Els fluxogrames tenen una simbologia definida i preestablerta, així tothom utilitza un mateix llenguatge.
Els fluxogrames es poden treballar amb moltes eines com el Word de Microsoft, programes de presentació o de gràfics vectorials, etc.
Nosaltres ens van ensenyar una eina on-line anomenada Gliffy.
Aquesta eina permet crear, guardar i editar diagrames de flux i també treballar amb altres tipus de representació gràfiques i poder exportar la feina feta en diferents formats.
El Gliffy és un programa que per accedir-hi previament ens hem de registarar.


En resum, podem dir que els mapes conceptuals serveixen per a representar gràfics i els fluxogrames per a representar processos.
Ambdues eines ens ajuden a estructurar els nostres pensaments i a projectar-los. Com a mestres aquestes eines ens poden ser molt útils per planificar i esquematitzar les nostres tasques. De cara als alumnes també poden ser de gran interès que les utilitzin, per tal d'estructurar les seves ments i que aquests puguin practicar de manera que aprenguin, destriar la informació, la organitzin... 
Concretament en educació infantil que és el que estic estudiant, són els mestres que les utilitzen, ja qui els infants encara no tenen prou habilitats psicomotrius i cognitives, ni els coneixements necessaris per tal d'utilitzar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada